Festivalet-planering och SSU-etta i Pilgrimstad!

I helgen utspelade sig ännu en lyckad kurshelg i Pilis! För dem som inte vet det är Pilis slang för Pilgrimstad, en liten…by? Ort? Ja nåt sånt! Man kan väl sammanfatta Pilis som att inte vara det ställe som står högst upp på listan om man vill uppleva dramatik, spänning och biljakter om man säger som så. Ett väldigt fint Folkets Hus har de iallafall, vilket lämpar sig alldeles ypperligt för SSU-kurser.

I helgen har vi alltså haft både en SSU-etta och ett gäng på plats som planerat inför Festivalet. SSU-ettan är den första av tre grundkurser SSU anordnar, där man får lära sig vad vi tycker och varför vi tycker som vi gör, arbetarrörelsens historia, hur man kan förändra samhället och sånt spännande! Festivalet är SSUs valläger, som i år kommer äga rum i Strömstad 3-9 juni, vilket kommer bli helt legendariskt och oslagbart.

Jag är helt övertygad om att Jämtlands läns SSU-distrikt har lyckats samla Sveriges absolut bästa SSUare, om jag trodde det tidigare är jag efter helgen helt säker. Bara en sån sak som att planera inför grejer leder till helt fantastiska idéer, och roligt har vi! Ett annat klart bevis är att jag kommer hem, loggar in på facebook och ser sisådär 10 inlägg där det står något i stil med ”Jättebra helg i Pilis, pepp på Festivalet nu!”. Ni ser ju.

Om ni undrar lite grann om såna där konkreta grejer Jämtland kommer förespråka under Festivalet så kan det nämnas att vår maskot Urban under den kommande veckan kommer skapas, att vi har intressanta idéer till en slogan (om den är särskilt politiskt korrekt tål att diskuteras) och att planer på ett fort har tagits upp. Detaljer återstår att se!

Just nu längtar jag mest bara till Festivalet faktiskt.

/Liss Jonasson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: